image description

Директор автомагазину у Чернігові Михайло Якубець: «Я радий, що вдалося пережити блокаду, та втримати бізнес»

Директор автомагазину у Чернігові Михайло Якубець: «Я радий, що вдалося пережити блокаду, та втримати бізнес»

У новому році ми продовжуємо спілкуватися з нашими партнерами із різних регіонів України, та дізнаватися, як працює їх бізнес під час війни.

Сьогодні хочемо поділитися розмовою з директором автомагазину у Чернігові Михайлом Якубцем.

Денисенко Роман:

Чи суттєво змінилося ваше стратегічне бачення розвитку компанії, яке було до війни і яке є наразі? Які перспективи розвитку вашої компанії і галузі в цілому ви бачите на найближчий час?

Михайло Якубець:

Наразі орієнтуємося підтримати, та не втратити той бізнес, що є зараз. До початку вторгнення, звісно, були інші плани, хотіли розширятися та відкривати СТО, рухатися у напрямку повноцінного автосервісу. У майбутньому ми повернемося до цього питання, адже в нас є люди та можливості.

Денисенко Роман:

Які наразі є пріоритетні напрямки на даний момент? На чому фокусуєтеся?

Михайло Якубець:

Що стосовно магазину, ми намагаємося займатися інструментом, тобто раніше в нас були тільки автохімія та автозапчастини, а зараз намагаємося розширяти свій асортимент, довозити інструменти та обладнання для СТО.

Денисенко Роман:

Хотілося би детальніше поговорити про зручність сервісів "Омеги" для вашої компанії, щоб почути чесний зворотній зв'язок.

Скажіть, будь ласка, наскільки вам зручно користуватися нашою програмою підбору?

Михайло Якубець:

Користуюся по категоріях та кузовним частинам. Є невеликий дискомфорт у тому, що довго відповідає сервер, тобто, якщо подивитися артикул, або аналог товару, то можна з цим миритися. Якщо відкривати більше категорій і переміщатися по категоріях, то йде досить велика затримка в завантаженні. Тому можна так сказати, - майже не користуюся.

Денисенко Роман:

Що ви можете сказати про наш сервіс доставки: будемо раді отримати чесний зворотній зв'язок про його якість та зручність для вас?

Михайло Якубець:

Можу сказати тільки про маршрути «сьогодні-на-завтра», вони з Чернігова працюють. В цілому все непогано, одна тільки є незручність - це різний час доставки. Було б зручно, якби товар приїжджав у певний час, наприклад, з 11 до 13. Не обов'язково рано вранці, а просто в конкретний час, щоб можна було підлаштовуватися під клієнтів та формування замовлень. Трішки підводить різний час доставки товару. Тобто може бути таке, що один тиждень машина приїжджає о 9 ранку, і я вже до цього звикаю та формую замовлення, підлаштовую роботу під себе, а наступного тижня машина приїжджає о 13 або 14. Якщо можна було б фіксувати час прибуття авто це було б набагато зручніше.

Денисенко Роман:

Чи користуєтеся нашим сервісом ЕДО, зокрема, використовуючи такі програми електронного документообігу як "Медок", "Сота", "Вчасно"? Чи спрощує це вам процеси отримання та обміну документами в компанії.

Михайло Якубець: Наразі я користуюся програмою від інших постачальників, але не через "Омегу".

Денисенко Роман:

Наскільки вам зручно користуватися нашим сервісом повернення товару? Як часто, загалом, вам доводиться робити повернення, і що найбільш важливим для вас є в цьому процесі?

Михайло Якубець:

Комфортно, нормально, питань немає. Добре, що можна оформити повернення через програму. Подобається, що можна повернути товар, навіть, якщо просрочений час на повернення. Тільки виникають питання з лімітами повернень. У нас в країні ця практика була розповсюджена, і зараз таке є, коли на автомобілі - два види підшипників, а клієнту треба зробити на запланований час авто, та немає змоги розібрати автомобіль та наступного дня чекати потрібну запчастину. Є велика необхідність привозити обидва варіанти запчастини - якийсь купується, якийсь повертається, але в "Омеги" там досить жорсткі ліміти встановлені, здається, півтора відсотка на повернення.

Денисенко Роман:

В наш не простий час ми вдячні нашим Збройним силам. 'Омега' долучається до допомоги нашій армії як фінансово так і автомобілями.

Якщо ви та ваша команда займається волонтерством або допомогою армії могли б ви трохи більше розказати про це?

Михайло Якубець:

Якийсь відсоток коштів від обороту потрапляють у фонд "Повернись живим". Також я віддаю військовим мастила або запчастини, але це не проходить ніде, та не фіксується. Це не можна назвати волонтерством, просто регулярно допомагаємо військовим, які звертаються до нас.

Денисенко Роман:

Якими досягненнями вашої компанії за останній рік Ви пишаєтеся найбільше?

Михайло Якубець:

Не вважаю це досягненням, але я радий що вдалося пережити блокаду та втримати бізнес. Продовжуємо працювати, допомагати, та розвиватися далі.

Також додам, що, в цілому, я дуже задоволений роботою компанії «Омега». Подобається, що українські виробники є в асортименті. Задоволений системою повернень, відображенням часу доставки під час замовлення, та іншими функціями. Також відзначу роботу менеджерів та робітників складу, які запаковують кожний товар, водіїв, які працюють в будь-яку негоду.

Денисенко Роман: Дякую вам за приділену увагу! Було дуже цікаво! На все добре!